Hoe ondersteunen we integratie?

APPARENT verhelderde de vraag:

Wat doen we om de integratie van statushouders te ondersteunen?

In Nederland zijn tientallen organisaties doende om de inburgering van statushouders te verbeteren. Onderzoek, kennis, uitvoering, commercie, lobby en klokkenluiders, rijp en groen. De overheid is overigens nog wel wat te stil op dit onderwerp!

De gemeente Helmond heeft al een veelbelovende aanpak in samenspraak met welzijnswerk, taalbureau en werktoeleiding. Maar profiteert de statushouders van dit alles? Nog niet voldoende. Samen doorliepen we wat we wisten. Het resultaat: concrete voornemens om de wezenlijke vraag te gaan beantwoorden.

Onderzoeksinstrumenten:

  • Creatieve sessie: tekenen, praten, tekenen
  • Overzicht creëren

In opdracht en/of co-creatie met:

Ook belangstelling voor een dergelijke sessie? >> Klik voor afstemming door naar Contact <<