Zelfie! Gedeelde regie (WeenerXL/Den Bosch)

Vrouwelijke statushouders hebben vaak een ongunstige positie op de arbeidsmarkt. De zorg voor kinderen speelt een belangrijke rol daarbij. Maar ook culturele verschillen, lage opleiding en lichamelijke en psychische klachten zijn van invloed.

Samen met het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Bosch, Weener XL en het lectoraat Participatieve Innovatie in het Jeugdlandschap (voorheen: Jeugd, Gezin & Samenleving) werk ik vanaf 1 januari 2024 tot het einde van het project als coach/supervisor mee aan een effectieve werkwijze om de economische zelfstandigheid van deze vrouwen te bevorderen.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de Gemeente zelf. Het actieonderzoek omvat een aanpassing in werkprocessen, meer gedeelde regie. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de deelneemsters. Bijvoorbeeld door ze hun mondigheid te laten ontdekken, waardoor hun zelfvertrouwen groeit en hun zelfbewustzijn wordt vergroot. Ook laten we hen kennismaken met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Lees hier het magazine over Zelfie