Deep democracy actieonderzoek

Actieonderzoek met Deep democracy

De methode Deep democracy is o.a. geschikt om informatie op te halen uit groepen. Hoe denken zij over hun wijk? Wat verwachten ze van de gemeente? Welke problemen en zorgen hebben zij? Welke oplossingen?

Een laagdrempelige, veilige en leuke manier om dit te doen is door oefeningen uit de Deep democracy-methode in te zetten.

  • Het benoemen van alle perspectieven en invalshoeken
  • Het actief zoeken naar alternatieve visies en meningen
  • Het verspreiden van het alternatief
  • Stemmen en meerderheidsbeslissing vaststellen
  • Minderheidswijsheid toevoegen
  • Stemmen over het uiteindelijke meerderheidsbesluit, verrijkt met minderheidswijsheid

Wil je informatie inwinnen en daarbij gebruik maken van ieders inbreng en kracht? Boek dan een APPARENT Deep democracy-sessie. 

Een DD-sessie bij APPARENT R&D kost € 300,- (2 uur, 10 deelnemers), inclusief materialen, exclusief evt. reiskosten*.

Een oriëntatiegesprek via Skype is gratis.

*Bij meer dan 10 deelnemers, een langere duur, meerdere teams of een externe locatie ontvang je een offerte op maat. APPARENT biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een sessie te plannen in het centrum van Eindhoven, zodat je dit kunt combineren met een teamdag en/of andere activiteiten.

>>Maak een afspraak voor een APPARENT DD-sessie<<

>>Liever een oriëntatiegesprek via Skype<<

*Christa Nieuwboer heeft de training Deep Democracy (1) voltooid. Zie www.deepdemocracy.nl voor meer details over de methode. Enkele onderdelen van de methode worden ook verwerkt in de Themis Toolbox, zodat deze beschikbaar zijn voor begeleiders van participatief groepswerk in het sociaal domein.